Anyukaként dobja a gólokat

Tápai Szabina

Interjúk

Anyukaként dobja a gólokat

2015-01-24


Édesanyaként tért vissza a pályára Tápai Szabina. A kajakos Kucsera Gáborral közös gyermekük, Bence már elég nagy szüleik szerint, hogy Szabina újra kézilabda pályára álljon. A most másodosztályú Vasas kézilabdázója lapunknak elárulta, mennyi ideig kínozta lelkiismeret furdalás, hogy napi pár órára elszakad a babától.


Mikor fogalmazódott meg, hogy újra kézilabdázni fog?

Azt tudtam, hogy szeretnék majd játszani, de túl korán nem szerettem volna Bencét itthon hagyni. Az egyéves kor abszolút ideálisnak tűnt, hiszen már a család is tud rá vigyázni, vagyunk annyian, hogy bébiszitter nélkül is megoldhatjuk. De általában Gáborral váltjuk egymást, ő pont hazaér, mikor én megyek edzésre.

Hogy ízlett az első tréning a hosszú kihagyás után?

Egy alapozó edzésre csöppentem be, ahol jobbára inkább kocogtam, míg a többiek futottak. A labdás dolgok hamar visszajöttek, nem lehet ezt elfelejteni. Fizikálisan kell utolérnem magam.

Nem volt rossz érzés otthon hagyni a gyermekét?

Talán egy hónapig volt anyai lelkiismeret furdalásom. De beláttam, így is egész nap vele vagyok, kivéve az esti edzésidőben.

Hosszútávra tervez a sportkarrierben?

A Vasas másodosztályú, május végéig él a szerződésem. Szeretnék jövőre már az élvonalban szerepelni. Erre itt is meglehet az esély, ha jól sikerül a tavasz. Ha nem, akkor máshol.

Számít, hogy Budapest legyen a támaszpont?

Inkább úgy mondom, hogy a főváros és környéke. Játszottam már Vácon is, az sem volt messze. Persze függ magától az ajánlattól, de nagy költözködésbe nem mennénk bele.

A terveket keresztülhúzhatja egy kistestvér?

Jelenleg nem. Azt beszéltük meg, hogy most még van pár évem, amikor játszhatok. Azt érzem, hogy nagyon feltöltődtem a szüléstől. Az elődeimen úgy láttam, mások is bírták a tempót szülés után, és jó formában is játszottak. Mindenképpen szeretnénk majd még gyereket.

És olimpián szerepelni?

Érdekes, hogy ezt mondja. Erről nekem mindig Gábor jut eszembe, hogy ő legyen ott Rióban mindenképp. Én ennyire előre nem tekintek, hiszen még az NBI-ben sem játszom jelenleg, nem hogy a válogatott közelében. Ha egy év múlva beszélünk, már erről is tudok valamit mondani.

forrás: tema.hu


vissza az interjúkhoz