Tápai Szabina: Család, élsport és üzlet

Tápai Szabina

Interjúk

Tápai Szabina: Család, élsport és üzlet

2015-09-23


Az anyai örömök után idén tért vissza az élvonalba Tápai Szabina, a Fehérvár KC kézilabdacsapatának irányítója. Az EHF-kupa-győztes játékos korábbi sikereinek helyszínén szeretne ismét csúcsra érni. A fiatal anyukának „dobáltuk a labdát”, hogy kiderüljön, mi a célja a kézilabdával, valamint szó esett az élsport utáni életről is.

 


- Nehéz volt ismét felvenni az élvonal tempóját?

 

- Sokat segített, hogy a Fehérvár előtt fél évet a másodosztályú Vasasnál töltöttem, így fizikálisan nem volt problémám. Az alapozás is jól sikerült. Úgy gondolom, ismét a régi formámban tündöklök.

 

- A Fehérvár jelenleg a hetedik, két győzelemmel és két vereséggel áll. A tervek szerint halad a csapat?

 

- Az első négy hely valamelyikét szeretnénk megszerezni. Ez nem lesz egyszerű, ugyanis több olyan együttes van, amely a harmadik, negyedik pozícióra pályázik. A Győr és az FTC kiemelkedik a mezőnyből, így a dobogó legalsó fokáért lehetnek nagy küzdelmek a többi csapat között. Ami pedig az egyéni célomat illeti: a játék élvezetéért kézilabdázom. Számomra az jelenti a legnagyobb boldogságot a pályán, ha örömet tudok szerezni a közönségnek. Ehhez pedig az kell, hogy jól játsszak.

 

- Jövőre riói olimpia. A válogatottba is szeretne visszatérni?

 

- Ezen még nem gondolkodtam. Persze, ha behívnának a válogatottba, akkor biztosan igent mondanék, de még nem tartunk itt.

 

- Másfél év kihagyás után, tavaly a Vasasban kezdte újra a karrierjét. Nehéz volt?

 

- Talán az erőlétem visszaszerzése okozta a legnagyobb problémát. A játékot nem felejti el az ember, a mozdulatok benne voltak a zsigereimben, így ezeket hamar fel tudtam idézni. Kicsit jó volt kiszakadni a hétköznapi kerékvágásból. A szülés után minden időmet Bence fiam kötötte le, élveztem, hogy esténként kicsit tudok mozogni. Azért is tértem vissza a sportpályára, mert kíváncsi voltam, hogy szeretnék-e még az aktív kézilabdával foglalkozni. Azt viszont semmiképp sem akartam, hogy Bence bármiben hiányt szenvedjen. Ebben sokat segített a család, hiszen esténként, abban a pár órában mindig meg tudtuk oldani a felügyeletet, a nap többi részében pedig én voltam otthon. Így sokkal nyugodtabban kezdtem újra a kézilabdával foglalkozni.

 

- Bence fia két éves: felvetődött már a kistestvér?

 

- Ez nem kérdés, csupán az, hogy mikor. Egy-két éven belül viszont nem szeretnék újra anyai örömök elé nézni, ugyanis ha már visszatértem az első osztályba, s végigcsináltam az alapozást, most a játékra koncentrálok. A párommal, Kucsera Gáborral akkor szeretnénk kistestvért Bencének, ha végleg befejezem a pályafutásom.

 

- A sportkarrier utáni életre már berendezkedett, hiszen Budapesten beindította a fitnesz stúdióját. Meddig szeretne a kézilabdával foglalkozni?

 

- Azért is nyitottuk meg a stúdiót, hogy ne az legyen, amikor abbahagyom a sportot, akkor kelljen kitalálni, mit is kezdjek magammal. Konkrét időpontot nem határoztam meg a pályafutásom befejezésére. Addig szeretném csinálni, míg örömömet lelem benne. No, és persze addig, amíg a testem is azt mondja: ez még megy. Ezért is próbálok nagyon odafigyelni magamra. Egészségesen táplálkozom, de nem csak én, hanem az egész család. Nem fogyasztunk finomított cukrot és fehérlisztet. Bence esetében pedig az úgynevezett első ezer nap programot követjük. Ez abból áll, hogy minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt a gyermekem. Gábornak és nekem már nem ilyen egyszerű, mert nem tartalmaznak ezek az élelmiszerek annyi vitamint, mint amennyire szükségünk lenne, így mi minőségi táplálék-kiegészítőket is szedünk, hiszen folyamatos extra fizikai igénybevételnek vagyunk kitéve. Ezért is örültem a BioTechUSA – a szeptemberi C-vitamin kampányarca vagyok – megkeresésének.

 

Forrás: nepszava.hu


vissza az interjúkhoz