Egy sportolópáros anyai- és apai örömök előtt

Tápai Szabina

Interjúk

Egy sportolópáros anyai- és apai örömök előtt

2015-01-24


Kucsera-Tápai Szabina kézilabdázó és Kucsera Gábor világbajnok kajakos a Cord Blood Center szakértelmében bízva eltárolják születendő gyermekük köldökzsinórvérét.


Kucsera-Tápai Szabina kézilabdázó október közepére várja férjével, Kucsera Gábor világbajnok kajakossal kisfiuk érkezését. Élsportolóként mindkettőjük számára fontos az egészség, éppen ezért döntöttek úgy, hogy gyermeküknek a kezdetektől a legjobb esélyeket biztosítják, és a Cord Blood Center szakértelmében bízva eltárolják születendő gyermekük köldökzsinórvérét.

Hogyan élted meg az elmúlt 8 hónapot?

Szerencsére a terhesség elejétől kezdve nagyszerűen érzem magam, tele vagyok energiával, de erre szükségem is volt, mert az elmúlt hónapokban sűrű volt a program: június végén volt az esküvőnk, a szervezés nagy része rám hárult, majd egy költözést kellett megszerveznem és persze mindeközben dolgoztam is, segédedzőként támogattam a csapat munkáját. Most, az utolsó egy hónapban már érzem, hogy gyorsabban elfáradok, így sok-sok pihenés mellett élvezem a babaszoba berendezését és a kis ruhácskák előkészítését.

Hogy készültök a kicsi érkezésére?

Mindketten nagyon izgatottan várjuk már kisfiunk születését. Szerencsére nagyon aktív baba, így az elmúlt hónapokban már Gábor is érezhette a pocakomon keresztül a kicsi rugdosását. A szüléstől nem félek, tudom, hogy az ösztöneim és persze az orvosom segíteni fognak majd. Azt viszont már a terhesség kezdetekor elhatároztuk Gáborral, hogy a fiunk köldökzsinórvéréből származó őssejtjeit szeretnénk levetetni. A Cord Blood Center kiterjedt szakmai kapcsolatrendszere megnyugtat, hiszen szükség esetén garantáltan a világ legjobb szakorvosai segítenek a rászoruló gyerekeknek. Soha ne legyen erre szükségünk, de nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy nem tettem meg minden tőlem telhetőt a kicsi egészsége érdekében.

Szeretnéd, ha kisfiad is élsportoló lenne?

Annyi biztos, hogy szeretnénk, ha a sport része lenne az életének. Szeretnénk majd babaúszásra vinni, de a többi majd alakul a kicsi személyisége, érdeklődése és tehetsége szerint.

Hogy tervezed, visszamész a csapatba játszani?

Mindenképpen szeretnék visszamenni a csapatba, a tervek szerint jövő nyáron elkezdem a felkészülést, de persze ezt majd úgyis kisfiunkkal közösen alakítjuk ki. Szerencsére lesz segítségünk, a nagyszülők is nagyon izgatottan várják már a kis unoka érkezését.


vissza az interjúkhoz