Hat góllal tért vissza Kucsera-Tápai Szabina

Tápai Szabina

Hírek

Hat góllal tért vissza Kucsera-Tápai Szabina

2017-02-27


Végül beadta a derekát és kis kitérő után folytatja sportpályafutását Kucsera-Tápai Szabina: az EHF-kupagyőztes kézilabdázó január végétől az NB I/B- csoportjában szereplő Szent István SE csapatát erősíti.


Tápai Szabina Kiskunhalason kezdett kézilabdázni, majd 2002-től székesfehérvári évek következtek, ahol 2005-ben EHF-Kupát is nyert. Egy szezont töltött Dániában, majd egyet Franciaországban, ezután pedig a Vác, a Vasas, majd újra Fehérvár következett. 2017. január 26-tól pedig a Szent István SE irányítója Kucsera-Tápai Szabina.

 

– 2016 nyarán abbahagyta a kézilabdázást, bár nem zárkózott el a visszatérés lehetőségétől. Hogyan tudták meggyőzni, hogy újra kézilabdázzon és a Szent István SE-be igazoljon? Könnyen megtalálták a közös hangot?

 

– Nagyon régen ostromoltak már több csapattól is, de nem igazán akartam beadni a derekam. Május végén lezárult egy szakasz az életemben, és úgy éreztem, lehet, hogy elég volt a kézilabdából. Elég sok csapat keresett kitartóan, a Szent István SE képviselőjével is találkoztunk már egyszer az ősszel. Akkor kategorikusan kijelentettem, hogy nem szeretnék kézilabdázni, elzárkóztam a visszatérés lehetőségétől. Múlt héten megint megkerestek, hogy szeretnének bentmaradni és hogy igazoljak hozzájuk.

 

– Mik a céljai az új klubjában?

 

– Cél a bentmaradás és szívesen segítek nekik ebben.

 

– A három éves kisfia mellett hogyan tudja újra felvenni a profi sportolás ritmusát? Nem lesz nehéz távol lennie a gyermekétől az edzések, felkészülés, mérkőzések alkalmával? Ráadásul napközben a saját fitness stúdiójukban is dolgozik, ha jól tudom.

 

– Igazából az első osztályban is megoldottam ezt, a másodosztály más. Itt nem kell napi több edzéssel számolni, ez nem jelent olyan kötöttséget, amit ne tudnánk a családdal megoldani.

 

Tápai Szabina első mérkőzésén hat gólt szerzett a Szent István SE színeiben, a csapat 30-36-ra nyert a Hajdúnánás Sk ellen. A csapat másik friss igazolása Szanoránsky Piroska hét gólt jegyzett.

 

Nádori Attila, a Szent István vezetőedzője: “Fontos mérkőzést sikerült megnyernünk. Most számíthattam először az összes játékosra, de az összeszokottság hiánya, a csapatként való működés nem igazán sikerült jól. Ezek a hibák természetesen mérkőzésről mérkőzésre csökkenni fognak. A páros-hármas kapcsolatok viszont jól működtek és ennek volt köszönhető a győzelem. A ‘Nánás végig kihasználva hibáinkat meccsben tudta tartani magát, és kellemetlen perceket okoztak számunkra. A  2 pont megszerzéséhez gratulálok a csapatnak, nem a legszebb játékkal, de sikerült és ez a lényeg! A következő mérkőzés is vízválasztó a számunkra, az életünkért harcolunk az FTC II. ellen vasárnap.”

 


vissza a hírekhez