Húsvét Kucseráéknál

Tápai Szabina

Hírek

Húsvét Kucseráéknál

2017-04-14


A Kucsera családban azóta igazán teljesek az ünnepek, amióta kisfiuk megszületett. Bence már tavaly húsvétkor rettentően élvezte a locsolkodást, így most is izgatottan várja, hogy telepakolhassa a kosarát tojással.


Két Kucserával nem mindig egyszerű az élet, vallja Tápai Szabina, aki a húsvét közeledtével mégis leginkább annak örül, hogy a négynapos ünnepen kicsit lecsendesülnek a pörgős mindennapok és együtt van a család.

 

Szabina amúgy már kislányként sem kedvelte a locsolkodókat, csak a férjének és a kisfiának engedi, hogy a közelébe menjenek. „Gábor nem igazán kedveli az ünnepeket, azt mondja, szerinte nincs szükség kijelölni a naptárban napokat arra, hogy együtt legyen a család és szeressük egymást. Ebben, mondjuk egyetértek vele, de közben úgy gondolom, hogy szülőként kötelességünk átadni, megmutatni a szokásokat a fiunknak, így a karácsonyi és a húsvéti hagyományokat is ápoljuk. Vagyis Bencéhez is jön a nyuszi és persze a család hölgytagjait meg kell locsolnia. Tavaly élvezte ezt igazán először. Fogta a kis kosarát és elment a nagymamákhoz begyűjteni a tojásokat meg a csokit, de ehelyett egy csomó zsebpénzzel jött haza, úgyhogy vennünk kellett neki egy perselyt. – emlékszik vissza Tápai Szabina.

 

De Bence nem csak ezért várja izgatottan az idei húsvétot, hanem mert nagyon kedveli az apukájával közös fiús programokat. Ilyen például a játékon kívül a havi fodrászat is.

 

Az ünnepek azért veszélyesebbek, mert elkerülhetetlen a nassolás, aminek a sportos édesanya nem annyira örül. Ő ugyanis pici kora óta nagyon tudatosan eteti Bencét. "Bevallom, eldugom előle a csokitojásokat, és csak módjával adagolom neki. Születése óta odafigyelek arra, hogy egészségesen étkezzen, közel másfél évig szoptattam, egyéves koráig se lisztet, se cukrot nem evett, csak hát ott vannak a nagyik, akik természetesen szeretnék elhalmozni minden földi jóval. Nincs ezzel gond, de a mértékletességet tartani kell, aminek meg is van az eredménye: Bence szinte soha nem beteg, a bárányhimlő volt az egyetlen, ami miatt otthon kellett vele maradni, de azon meg minél előbb jobb átesni. Már kicsi korában sikerült vele megszerettetni a zöldséget és a gyümölcsöket, úgyhogy ha lement a hétvégi csokitojás-szezon, vissza is állunk az egészséges nasikra." - mondja Szabina, aki rettentően büszke arra, hogy annak ellenére, hogy a fia az ő makacsságát örökölte, a mértékletesség fogalmát képes megérteni.

 

A kisfiú egyébként éppen a napokban lett óvodás, amitől Szabina tartott is egy kicsit. De szerencsére Bence nagyon jól veszi az akadályokat, és már a második napon ott aludt a többi gyerekkel. "Korábban is járt családi napközibe, de az óvoda azért más. Tudtam, hogy nem lesz semmi probléma a beszoktatással, bízom a fiamban, de azért egy édesanyában mindig van egy kis félsz. Bence külsőre tiszta apja, belsőre viszont teljesen olyan, mint én: akaratos, céltudatos, és mindig véghezviszi, amit szeretne. Az első napon vittük magunkkal a kedvenc kis plüssállatát és az elhagyhatatlan 'pelut', amitől mindig megnyugszik, ha nála van, de semmi gond nem volt. Azonnal megszerette a helyet."

 

Jogosan merül fel a kérdés, hogy aki ennyire jól kijön a többi gyerekkel, nem vágyik-e testvérre? "Szerencsére nem nyaggat azzal, hogy kistesót szeretne. Nem zárkózunk el tőle, sőt szerintem egy testvér nagyon fontos egy ember életében, de egyelőre nem érezzük úgy, hogy itt lenne az ideje, várunk még vele. Lehet, hogy háziállatunk előbb lesz, mint második gyerekünk, Gábor legalábbis nagyon régóta rágja a fülemet egy kutya miatt. Jobban szeretné, mint a fiunk, de én egyelőre keményen ellenállok. Aztán ki tudja, szép sorban lehet, hogy lesz kutya is, meg kistestvér is..."

 

Forrás: Best magazin


vissza a hírekhez