Tápai Szabina - magamról

Tápai Szabina

Tápai Szabina - magamról

Kucsera-Tápai Szabina vagyok.
1986. január 30-án születtem Kiskunhalason.
 

Iskoláim:
Szűts József Általános Iskola - Kiskunhalas
Bibó István Gimnázium - Kiskunhalas
Kodolányi János Főiskola: kommunikáció és művelődésszervező szak - Székesfehérvár, Budapest

9 évesen, 1995-ben kezdtem el kézilabdázni, nem volt nehéz eldönteni, hiszen édesanyám is ezt a sportot űzte:-)) A helyi általános iskola sporttagozatán ismerkedtem meg a kézilabdával. A Kiskunhalas volt az elsõ profi csapatom. 2001-ben már a Kiskunhalas NB1/B-s felnõtt csapatában játszottam, ahol a csapattal az NB1/B Keleti csoportban bronzérmet szereztünk, az idényben 21 mérkõzésen 82 gólig jutottam.

Innen kerültem 2002-ben a Cornexihez, ahol nagyon fontos öt évet töltöttem. Megnyertük az EHF kupát 2005-ben, valamint a bajnokságban 4-ek lettünk. 2003 nyarán az ifiválogatott tagja voltam, ahol EB bronzot sikerült kiharcolni, és nagy büszkeségemre beválasztottak az All Star csapatba is.2005-ben a junior válogatottal VB 4.-ek lettünk. 2006-ban a Fõiskolás VB-n ezüstérmet szereztünk, ahol csak a házigazda Lengyelország volt jobb nálunk.

2007-ben a székesfehérvári Fehérép-Alcoa játékosa voltam, itt fogalmazódott meg bennem, hogy jót tenne nekem a légióskodás, így 2008-ban Dán Randers HK csapatához igazoltam, ahonnan egy év múlva távoztam: a gazdasági válság okozta nehéz helyzetnek köszönhetően a Randers már nem tudta vállalni, amiben megállapodtunk, kevesebb játéklehetőséget kaptam volna a jövőben, így inkább a távozásom mellett döntöttünk. Viszont mindenképpen külföldön szerettem volna maradni, ezért szóba sem jött, hogy hazajövök, vagy Dániában másik csapathoz szerződöm. Franciaország mellett döntöttem az Arvor 29 Bays de Brest csapatát válaszottam, ahol szintén egy évet maradtam.

Ezután valami megváltozott bennem, úgy éreztem elég volt ez a két év egyedüllét. Bár rengeteget tanultam a skandináv kézilabdáról, és a francia bajnokságban is teljesen más stílusban játszottunk, eljutottam arra a pontra, hogy a család és a szerelmem nagyon hiányzik, és velük szeretnék lenni. Azt gondolom, mind az életben, mind a kézilabdában előre vitt az elmúlt két év.

2014-ben másfél év kihagyás után - a kisfiam születése miatt - a Vasas másodosztályú csapatához tértem vissza, amellyel a bronzérmet szereztük meg a bajnokságban. Ám mivel nem sikerült a feljutás, ezért a következő szezont a régi-új csapatomnál a Fehérvár KC-nál folytatom, ahova 7 év után térek vissza, és szinte olyan mintha hazaérkeztem volna! 2016-ban az egyre több média megjelenésnek és felkérésnek köszönhetően az edzőmmel kialakult egy nézeteltérés, ezért közös megegyezéssel abbahagytam a kézilabdát. A visszavonulásomat véglegesnek gondoltam egészen addig, amíg a Szent István SE NB1 / B-s csapatának hosszas és kitartó kérése célba nem ért. Egyelőre 4 hónapra köteleztem el magam a csapat ellen, a jövő pedig még bármit hozhat!
 
Férjem Kucsera Gábor világ- és Euróba-bajnok kajakos, 2013. október 24-én megszületett a fiunk, Bence akivel teljessé vált a családunk, és nagyon boldogok vagyunk.

Kedvencek:

kedvenc étel: Imádom az olasz konyhát
kedvenc ital: Frissen facsart gyümölcs levek mindegyike, ha már nagyon unom akkor mentes viz, vagy cola light
kedvenc film: Minden héten háború, romantikus vigjátékok
szabadidő: mozi, vásárlás, kirándulás
kedvenc színész: Bruce Willis, Jason Sthatham
kedvenc színésznő: Jennifer Aniston
kedvenc autómárka: Bmw
kedvenc sportoló: Nicola Carabatic, Ian Thorpe


vissza a főoldalra