Kucsera Gábor és Kucsera-Tápai Szabina: Szerelem második látásra

Tápai Szabina

Interjúk

Kucsera Gábor és Kucsera-Tápai Szabina: Szerelem második látásra

2015-01-24


Hogyan lesz egy házasság-ellenes férfiból vőlegény? A szakítás utáni újrakezdésből hogyan kerekedik egy talán még nagyobb szerelem? A többszörös világ- és Európa-bajnok kajakos, Kucsera Gábor és a gyönyörű kézis lány, Tápai Szabina története.


Hogyan ismerkedik két sportoló?

Egy edzőtáborban találkoztunk először. Ugyanazon a folyosón kaptunk szobát, és a csapattársaim csodálkoztak is, hogy nekem fogalmam sincs, ki az a Kucsera Gábor - meséli Szabina. - Aztán a folyosón véletlenül nekimentem. Szó szerint beleütköztem az izmos felsőtestébe. Na, akkor megtudtam, kis is Ő. Így kezdődött.

Karácsonykor kérte meg a kezed. Meglepetés volt, vagy sejtetted mire készül?

Nagy meglepetés volt! Bár legbelül talán egy picit mégis sejtettem, hogy egyszer úgyis megkéri a kezem. Miután újra összejöttünk, Gábor azt mondta az édesanyámnak, hogy egy éven belül feleségül vesz és gyorsan gyerekünk is lesz. Anyával akkor még nem hittünk neki, csak legyintettünk rá, pedig voltak előjelek, amikből éreztük, talán kicsit megkomolyodott. És most itt vagyunk!

Akkor elhittük, hogy végleg lezártuk

Egyszer szakítottatok, ezt magadtól hoztad szóba. Amikor szétváltak útjaitok, gondoltad volna, hogy egy nap újra egy pár lesztek?

Nem! Akkor végleg lezártuk ezt a kapcsolatot. Legalábbis ezt hittük mindketten...

Milyen határozottan mondod ezt... Miért próbáltátok meg ismét?

Ez a szüleinknek is köszönhető. Mindkettőnk családja küldte a különböző sugallatokat, hogy talán mégis úgy lenne a jó, ha... Kérték, legalább üljünk le beszélgetni egymással...

Féltékenység? Csak egészségesen...

Mennyire van jelen kapcsolatotokban a féltékenység?

Nem vagyunk féltékenyek. E téren egy kicsit lazábbak vagyunk. Ha például látunk egy lányt, elmondom Gábornak, hogy szerintem szép, és ő is elmondja a véleményét nekem. Meg szoktuk beszélni a férfiakat is. Az egészséges féltékenység azért kell. És van is!

Kislányként álmodtál esküvőről?

Mindig is úgy képzeltem el a jövőmet, hogy egyszer lesz egy férjem, gyerekeim, családom. Gábor viszont házasság-ellenes volt, de nem csak ő, a tesója is, pedig a szüleik boldog házasságban élnek! Úgy látszik, értem még ezt az elvét is felrúgta.

Eláztak a virágok

Mi volt a legfontosabb számodra a szervezés során? Mit intéztél el elsőként?

Talán az időpontot, mivel nem volt egyszerű megtalálnunk azt a napot, ami mindkettőnk számára megfelel. A dátum után pedig jött a ruha, egyből Makány Mártára gondoltam!

És mi maradt legutoljára?

Körülbelül mindent egyszerre intéztem el, és amikor azt hittük, mindenre gondoltunk, az utolsó pillanatban megváltozott a helyszín. Az időjárás ugyanis elmosta a szertartást. Eleredt az eső, elázott a boltív, a fehér székek, a szőnyeg, a rózsák... Minden. Ebben a helyzetben szerintem mindenki ideges lenne, az is lett - kivéve Gábort és engem! A ceremónia a sátor előtti füves, gyönyörűen elrendezett, dekorált kertben lett volna, de jött a zivatar, emiatt a sátorba szorult be mindenki, és a szertartást is itt tartottuk. Csodás volt!

Mennyire nehezítette meg a helyzetet, hogy várandósan kellett esküvőt szervezni?

Semennyire! Teljesen jól éreztem magam a picivel, talán a 35. héten kezdtem el érezni, hogy valami "más" állapotban vagyok. Onnantól nem indultam el már egész napra, többet voltam otthon, és ahogy most is, lefekszem egy picit sziesztázni, amikor úgy érzem. Persze teszek-veszek otthon is, kimosom, vasalom a pici ruháit. A szervezést egyébként nem kapkodtuk el, szépen, ráérősen, két hónap alatt bonyolítottuk le. Amire figyelni kellett, az a ruha, Makány Mártával többször kellett találkoznunk a méretem alakulása miatt. Fontos volt, hogy ne feszengjek a kreációban a pocakommal, kényelmes legyen és persze egészséges a picire nézve.

És a praktikus szempontok mellett: gyönyörű voltál benne! Mesélj nekünk még egy picit a party hangulatáról!

ismerőseinket tekintve lehettünk volna ötszázan is, de végül csak a szűk család és a közeli barátok voltak velünk a nagy napon. Igazából mi "csak" egy jó bulinak fogtuk fel, jól szerettük volna érezni magunkat. A médiát éppen ezért igyekeztünk elkerülni, kizárásukkal zajlott az egész. Volt ceremónia mesterünk is, és tárgyaltam esküvői fotóssal, de valahogy me, szimpatizáltunk egymással. Dévai Zolival már dolgoztam együtt egy fotózáson, és nagyon jó volt a hangulat a közös munka során, egyből egymásra találtunk. Megkérdeztem, vállalna-e esküvőn is fotózást. Igent mondott. Sőt elhívta még a kollégáját, Erdős Zsoltot is, így két különböző perspektívából születhettek fotók. Szerettük volna, ha az esküvői albumunk nem csak pózolós képekből áll, hanem a spontán pillanatokból is, amit a fotósok elkapnak.

Egy kisfiú...

Hogy álltok a baba szobájával?

Nemrég költöztünk nagyobb lakásba. Gábor épp külföldön versenyzett, nem volt itthon, én fogtam egy költöztető céget és átköltöztem az új lakásba. Már nagyon izgatott voltam, nem tudtam várni... Fiunk lesz! Gábor nővérétől, akitől a szülészét is örököltem, a tanácsok mellett sok mindent megkaptunk, hiszen neki is fia van. Ez valóban nagy segítség. Szóval most már megvannak a bútorok, a babaágy is! Várjuk a kisfiunkat... Forrás: Esküvő Trend Magazin/Hatos Nikolett

2013. október 24-én éjjel 1:13-kor 3710 gramm-mal és 57 cm-rel megszületett Kucsera Bence. A büszke apa a facebook oldalán osztotta meg az örömhírt! A kisfiú egészséges, a mama és a papa is jól van. Gratulálunk a családnak!
a szerk.


vissza az interjúkhoz