Több ezer mikulás futott a belvárosban

Tápai Szabina

Hírek

Több ezer mikulás futott a belvárosban

2016-12-05


Idén harmadjára rendezte meg a Budapest Sportiroda (BSI) a Rossmann Mikulásfutást. Összesen két futamra lehetett regisztrálni kicsiknek és nagyoknak, nemtől függetlenül így a helyek hamar megteltek. Közel négyezeren futottak télapónak öltözve 2,3 kilómétert. A szervezők adománygyűjtő akcióval kötötték össze a versenyt: játékokat, írószereket, iskolaszereket vártak az óriási puttonyba, az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA Alapítvány ünnepség keretében adja majd át állami gondozott gyerekeknek.


Szent Miklós napjának alkalmából már harmadik alkalommal öltöttek Mikulásruhát a futás és a mindennapos testmozgás hívei, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki megtalálható volt a vasárnapi Rossmann Mikulásfutás 2850 nevezője között.

 

A sportoló sztárpár, Tápai Szabina (kézilabda) és Kucsera Gábor (kajak) is felbukkant a mezőnyben. Előbbin először volt Mikulásruha, férje viszont már öltözött Mikulásnak korábban, de természetesen nem futás céljából. "A célbaérkezés volt a csúcs, mindig azt élvezem a legjobban" - mondta Gábor, aki korábban kajak-kenu világbajnokságon úgy is élhetett át hasonlót, hogy első lett.

 

Harmadszorra is Mikulásruhát öltött Rippel Ferenc, aki ezúttal is kisfiával futotta végig a távot, és itt volt a neves tévés műsorvezető Iszak Eszter (az alábbi fotón Tápai és Kucsera mellett látható), valamint Zacher Gábor toxikológus is. A bemelegítéseket pedig a 13 és a 15 órai rajt előtt is Béres Alexandra irányította, aki a második futamban el is indult Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármesterének kürtjele után.

 

A csípős hidegen (0 fok volt koradélután) némileg enyhített a napsütés, no meg a hó, hiszen ha már igazi nem volt, a rajtnál és a célnál műhóval csaltak - a szakállak által résszint eltakart - mosolyt az arcokra a rendezők.

 

A nevezési díjért cserébe kapott Mikulásruhákban induló futóknak mindössze 2,3 kilométert kellett megtenniük, többek között a Ráday és a Lónyai utcán futva.

 

A 3. Rossmann Mikulásfutáson a jótékonyság is hangsúlyt kapott: már az eseményt megelőző héten gyűjtöttük a rászoruló gyerekeknek szánt játékokat, írószereket, iskolaszereket, amelyeket az egyetem épületében elhelyezett óriási puttonyba is be lehetett tenni. Az adományokat az ÁGOTA® Alapítvány juttatja egy ünnepség keretében fogja átadni állami gondozottak számára.

 

Még a Tápai-Kucsera páros is hozott egy csomagot, Szabina elárulta, írószereket, festéket, filceket tartalmazott az ő ajándékuk.

 

Borsonline interjú:

 

Régi gyerekkori vágyatok valósult meg azzal, hogy Mikulás-ruhában futhattatok a Belvárosban?


Tápai Szabina: Ezt azért nem mondanám. Viszont mindig is szívesen ugrok bele különféle őrültségekbe, és ennek megfelelően én vetettem fel otthon az ötletet, hogy mi lenne, ha mi is beszállnánk ebbe a mókába. Először arra gondoltunk, fusson együtt az egész család, de aztán beláttuk, hogy a három­éves Bence még túl fiatal ehhez a forgataghoz, az édesapjának meg túl sok lenne az ő plusz 16 kilójával a nyakában loholnia, még ha csak 2,3 kilométer is a táv.


Milyen más sportot űztök közösen?


Tápai Szabina: Ez az első alkalom. Volt ugyan egy közösnek indult Sziget-körünk, de Gábor levágta a táv felét. Most nem tudta, mert majdnem végig kéz a kézben futottunk.


Bence nem fogja utólag mégis bánni, hogy kimaradt a buliból?


Kucsera Gábor: Tavaly még egy Mikulástól is megijedt és nehezen értette, hogy a piros ruha és a fehér szakáll mögött egy jó ember bújik meg, akitől nem kell félni.

 

Mit jelentett számotokra ez a futás?


Tápai Szabina: A közös sportolás élményén kívül át szerettük volna élni az adományozás örömét is. A futók ugyanis az állami gondozott gyerekek részére kamion­nyi ajándékot hoztak, amelyeket az AGOTA alapítvány juttat el a részükre. Mi játékokkal készültünk, de a szervezők felhívására iskolaszerekkel is szépen telt a hatalmas puttony.


vissza a hírekhez